Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проректорка ХДУ розпочала стажування у Гарвардському університеті

Проректорка Херсонського державного університету, докторка географічних наук, професорка кафедри географії та екології Дар’я Мальчикова розпочала місячне стажування у Гарвардському університеті (США) в межах стипендіальної академічної програми Bridge USA Ukrainian Academic Fellows Program, що здійснюється за підтримки Державного департаменту США, Бюро у справах освіти і культури, Офісу програм обміну приватного сектору та приймаючих університетів США, – повідомляє прессцентр ХДУ.

Позаду місяці відбору та інтенсивної підготовки до стажування – навчання, семінари, воркшопи онлайн та у київському офісі American Councils for International Education.

На початку стажування Davis Center for Russian and Eurasian Studies at Harvard University провів знайомство із кампусом і всебічно забезпечив  можливості реалізації  інтенсивної програми.

Вже у перший день роботи учасники стажування взяли участь у презентації та обговоренні нової книги директора Ukrainian Research Institute at Harvard University, дослідника, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Сергія Плохія «Chornobyl Roulette: War in Nuclear Disaster Zone” («Чорнобильська рулетка: війна в зоні ядерної катастрофи»).

“У складних і невизначених умовах війни та з прагненням зробити якнайбільше для повоєнного відновлення України щира вдячність American Councils for International Education та Yarema Bachynsky за такий надважливий проєкт для зміцнення українсько-американської співпраці, підтримку вчених. Успіхів, Дар’є Сергіївно! Пишаємось Вами!”, – зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН