Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вступив до окупаційного «добровольчого батальйону»: слідчі поліції Херсонщини повідомили колаборанту про підозру

Під час окупації Херсона 52-річний містянин вирішив піти на службу до збройного формування країни-агресора. У «підрозділі» він став «телефоністом» та отримав звання «старшого матроса». Нині фігуранту заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Йому загрожує до 15 років перебування за гратами, – повідомили в Поліції Херсонщини.


Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, в антиукраїнській діяльності жителя обласного центру викрили оперативники обласного управління СБУ. Так, правоохоронці встановили, що після окупації Херсона поціновувач «руського міра» вступив до складу незаконного збройного формування, створеного окупаційною адміністрацією країни-агресора – так званого «добровольчєского батальйона імені В.Ф. Маргєлова».


Крім того, будучи «телефоністом» у званні «старшого матроса», фігурант надав інтерв’ю представникам одного з медіа рф. У ньому він розповів про «службу» в «батальйоні», про свою діяльність із забезпечення бойового потенціалу збройних сил росії та про заходи щодо підняття бойового духу молоді. Під час запису зловмисник був одягнений у камуфльований однострій із розпізнавальними знаками незаконного військового формування. Іншого разу він на камеру висловлював подяку «волонтерській організації» за надану його «підрозділу» «гуманітарну допомогу». Обидва записи були опубліковані в мережі Інтернет.


Слідчі поліції Херсонщини інкримінували «старшому матросу» вчинення злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Тобто – добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань. Нині за погодженням із обласною прокуратурою фігуранту заочно повідомлено про підозру.


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН