Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зґвалтування та сексуальне рабство жительки Херсонщини – ідентифіковано та повідомлено про підозру військовослужбовцю зс рф

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури встановлено військовослужбовця 25-го окремого гвардійського полку спеціального призначення зс рф, який вчиняв сексуальне насильство над жінкою під час тимчасової окупації правобережної частини Херсонщини.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Йому інкриміновано жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у 2022 році проходив службу в лавах зс рф та брав активну участь у військових діях проти України в одному з населених пунктів Херсонського району.
На початку вересня того ж року він помітив місцеву жительку, яка йшла додому. Застосовуючи силу, зловмисник заштовхав жінку в автомобіль та відвіз до будинку, де оселився. Там він, погрожуючи, змусив її роздягнутися та зґвалтував.
Після цього, використовуючи її беззахисний і безпорадний стан, підозрюваний ув’язнив жінку у будинку. Ізольована від навколишнього світу, жінка під погрозами змушена була підкорятися встановленим підозрюваним заборонам і обмеженням. Потерпілу військовослужбовець рф систематично ґвалтував, під примусом вона обслуговувала його побут, а за найменшу непокору зловмисник бив її та замикав у підвалі на тривалий час.
Такі знущання щодо потерпілої окупант продовжував понад місяць, доки не залишив населений пункт.
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області, оперативний супровід – УКР ГУНП в області та ГВКР УСБУ в Херсонській області.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН