Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні встановили прапорці з іменами 15 полеглих героїв-поліцейських

У Херсоні на острівці пам’яті загиблих на війні захисників України з’явилися прапорці з іменами 15 полеглих героїв-поліцейських.


Днями у Херсоні на площі Свободи представниці місцевої влади та громадської організації облаштували острівець пам’яті загиблих на війні захисників України, встановивши там близько ста прапорців з іменами полеглих воїнів. Це місце символічне, адже там встановлено монумент Героям Небесної Сотні й саме там у березні та квітні 2022 року беззбройні херсонці виходили на мирні мітинги проти окупації нашої області. Незважаючи на наставлену на них зброю російськими військовими, скандували: «Херсон – це Україна», «Слава воїнам ЗСУ!». Окупанти жорстоко розганяли мітинги, але містян це не злякало, вони і далі приходили під будівлю військової адміністрації аби висловити свій протест, засвідчити своє прагнення бути в Україні та залишатися українцями.


Працівники поліції прийшли до острівця пам’яті, аби додати прапорці з іменами та прізвищами своїх полеглих колег: Дениса Румеги, Олександра Пятуна, Олександра Козюри, Сергія Макарова, Андрія Тарчинського, Олександра Чехуна, Руслана Сторчеуса, Олега Вовченка, Олега Гребінського, Максима Жекова, Владислава Ковальова, Павла Мазура, Руслана Салівончика, Артема Шаригіна та Олега Пєшкова.


Починаючи з 2014 року, вони стали на захист України і віддали життя за свободу рідної землі: загинули під час виходу так званим «зеленим коридором» у районі Іловайська, від підступних обстрілів окупантів, під час несення служби на блокпостах та розмінування територій. Це не просто прапорці з іменами, за кожним із них – своя історія, життя людини, яка загинула за прагнення жити у вільній країні. Це місце завжди нагадуватиме про подвиги загиблих та про те, яка важка ціна нашої свободи. Нині кожен поліцейський продовжує боротися, протистояти злочинності та російським окупантам, кожен на своєму місці наближати перемогу.


Тепер до жовто-блакитного острівця приходять херсонці та залишають прапорці у пам’ять про своїх загиблих на війні рідних та друзів.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН