Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

17 серпня: що ми знаємо про цей день

Субота, поспали? Дякуємо ЗСУ за ранок!
✔️ Міжнародний день чорного кота

Серед котів, дуже милих пухнастиків різних забарвлень, здавна вирізнялися саме чорні. Відомий факт, що ці тварини досить часто потерпали від несправедливого ставлення, адже їх зазвичай ототожнювали з чорною магією та невдачами. Щоправда, в деяких культурах було навпаки — присутність чорного кота вважалася добрим знаком. З часом люди зрозуміли, що якщо чорні коти й мають відмінності від інших муркотунів, то лише завдяки своєму особливо вишуканому і елегантному вигляду, і будь-який з них може стати улюбленцем для всієї родини. Тож цим граційним створінням присвячено окреме свято — Міжнародний день чорного кота або День вшанування чорних котів (Black Cat Appreciation Day), який відзначається щороку 17 серпня.

✔️ Всесвітній день медоносних бджіл

Раніше свято називалось Національним днем розповсюдження інформації про медоносних бджіл та святкування відбувалось у четверту неділю серпня. Вперше проводити заходи почала група бджолярів, яка у 2009 році подала до Міністерства сільського господарства США петицію на честь медоносних бджіл та бджолярства. Шанувальники бджіл з усього світу долучаються до відзначення цієї події.

Як відзначають цю медову подію?

Святкують цей день усі бджолярі, бджолярські клуби, групи та асоціації, а також просто ентузіасти з усіх куточків США та світу. Вони вшановують медоносних бджіл, визнають їхній великий внесок у життя людей та закликають їх захищати. У цей день також висловлюють повагу до бджолярів, до їхньої важкої та важливої праці. Визнають їхній вклад у розведення здорового потомства бджіл, які будуть приносити неоціненну користь сільському господарству.

✔️ Всесвітній день безпритульних тварин

Міжнародний день безпритульних тварин — відзначається щороку в третю суботу серпня, а також деякими іншими організаціями 4 квітня. День безпритульних тварин, що святкується у серпні, був започаткований в 1992 році за ініціативи неурядової організації — Міжнародне товариство з прав тварин (International Society for Animal Rights, ISAR) та за підтримки зоозахисних організацій більш ніж 150 країн світу. Відзначається в більш ніж 150 країнах, на 6 континентах

✔️ День картоплі

День картоплі – це привід віддати заслужені почесті одній з найпоширеніших овочевих культур в світі, а заодно і побалувати себе свіжозібраною картопелькою в найбільш апетитному для вас вигляді.
В принципі, картоплю можна їсти і сирою, але зазвичай її готують: варять, запікають або смажать. В якому вигляді її вживали мешканці Перу близько 5000-7000 р. до н.е. (саме до цього часу і точки на земній поверхні відносяться перші згадки про цей коренеплід) достеменно не відомо. Зате відомо, що сьогодні картопля є інгрідієнтом в незліченній кількості рецептів в традиційних кухнях практично всіх народів світу. Схоже, з тих пір людство не може насититися цим чудовим овочем.
І зовсім не даремно. Крім його виняткових поживних властивостей, картопля радує нас високим вмістом в ній вітамінів С, В6, В2 і В3, а також таких корисних для нашого організму елментів як фосфор, залізо, йод, магній, натрій, кальцій, мідь, марганець, цинк, кобальт, нікель, бор та ін.
В рамках святкування Дня картоплі обов’язково включіть її сьогодні в свій раціон.
Картоплю можна їсти на сніданок, обід, вечерю та в якості закуски.
Зі святом і смачного!


✔️ День магазинів секонд хенд
✔️ День ресторану у серпні
✔️ День Незалежності Республіки Індонезія


✔️ 229-й день року
 Захід сонця 20:15
 Прибуваючий місяць (13/14 день)


Іменини: Мирон, Павло, Уляна, Філіп, Юлія, Лев, Юліанна, Олексій, Пилип, Купріян, Мирон, Аліпій

День народження:
1943 – Роберт де Ніро – актор США
1960 – Шон Пенн – американський актор та режисер.
1968 – Андрій Кузьменко – «Кузьма Скрябін», телеведучий, соліст гурту «Скрябін».
Цього дня: 1918 — гетьман Павло Скоропадський встановив в Українській Державі 8-годинний робочий день 1962 — перший вбитий за спробу перетину Берлінської стіни
1999 — в Україні затверджено прапор Донецької області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН