Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

15 серпня: що ми знаємо про цей день

Дякуємо ЗСУ за нього! Уже четвер, 15 серпня, а незабаром і вихідні! Працюємо далі!

✔️ Успіння Пресвятої Богородиці. Перша Пречиста

15 серпня в церковному календарі – Успіння Пресвятої Богородиці. Свято є одним із дванадцяти найважливіших свят у православному церковному календарі. Це свято символізує закінчення земного життя Діви Марії та її возз’єднання з Ісусом Христом на небесах. За переказами, апостоли зібралися в Єрусалимі, щоб попрощатися з Богородицею та поховати її. У римо-католицькій церкві цього ж дня святкують Внебовзяття Діви Марії, подію, яка відбулася одразу після Успіння. Це свято має велике значення для християн, і йому присвячено багато храмів в Україні, таких як Успенський собор Києво-Печерської лаври та Успенський собор Почаївської лаври.

✔️ День археолога

✔️ День Незалежності Індії

  • 1947 — відповідно до прийнятого у червні британським парламентом закону «Про незалежність Індії» країна розділялася на дві держави: мусульманську — Пакистан і індуїстську — Індійський Союз.

До кінця року – 138 днів Захід сонця 20:19 ⏱ Тривалість дня 14:33 Прибуваючий місяць (11/12 день)


Іменини: Марія, Софія, Максим


День народження: 1769 – Наполеон I – французький імператор. 1771 – Вальтер Скотт – шотландський письменник. 1888 – Томас Едвард Лоуренс – британський розвідник, став прообразом Джеймса Бонда. 1978 – Лілія Подкопаєва – українська гімнастка, абсолютна чемпіонка Олімпійських ігор 1996 року в Атланті. 1990 – Дженніфер Лоренс.

Цього дня:

1877 — Томас Едісон запропонував використовувати слово «hello» для початку телефонної розмови.

1914 — офіційно відкритий Панамський канал. 1919 — Армія УНР зайняла Старокостянтинів.

1920 — польська армія на чолі з маршалом Юзефом Пілсудським розгромила Червону Армію в битві під Варшавою. Ця битва вважається однією з 20 найважливіших битв світової історії.

1932 — при розкопках у Ватикані знайдена давньоримська «Тріумфальна дорога». 1936 — іспанськими лівими страчено 733 священики.

1943 — за наказом Мао Цзедуна в Компартії Китаю почалося чищення.

1947 — відповідно до прийнятого у червні британським парламентом закону «Про незалежність Індії» країна розділялася на дві держави: мусульманську — Пакистан і індуїстську — Індійський Союз. 1960 — Республіка Кіпр проголосила свою незалежність.

1963 — у Шотландії відбулася остання смертна кара 1997 — в Україні засновано орден княгині Ольги.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН