Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ тюремний строк заочно отримав окупаційний директор захопленого в Херсоні заводу «Паллада»

За матеріалами СБУ тюремний строк заочно отримав окупаційний директор захопленого рашистами херсонського заводу «Паллада, – повідомили в пресслужбі СБУ в Херсонській області.

СБУ довела вину у співпраці з окупантами мешканця Херсона – Геннадія Компанійця.
Слідством встановлено, що під час окупації обласного центру чоловік підтримав «нову» владу і погодився очолити захоплене окупантами оборонне державне суднобудівне підприємство «Паллада»


Керуючи так званим «Государственным унитарным предприятием «Паллада» пособник ворога всіляко сприяв функціонуванню окупаційної влади.
Він організовував роботу псевдопідприємства та зареєстрував його у податковій системі рф. Розробив новий статут, структуру та «поновив» штат працівників, яким заробітну плату виплачував у рублях.


Засуджений забезпечував військові формування збройних сил держави-агресора матеріальними ресурсами захопленої «Паллади». Надав буксири, баржу та плавучий кран для переправлення техніки ворога та особового складу на лівий берег річки Дніпро, чим завдав державі збитків на понад 12 млн грн.


На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав Геннадія Компанійця винним за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
Йому призначено покарання ‒ 12 років позбавлення волі заочно з конфіскацією майна. Також позбавлено права впродовж 15 років обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг.


Крім цього, судом задоволено цивільний позов прокурора в інтересах держави про стягнення із засудженого 12 млн грн завданих збитків.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН