Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двоє учні Херсонського наукового ліцею отримали 200 балів з НМТ

У 2023-2024-у навчальному році в  Херсонському науковому ліцеї  освіту здобувало 380 учнів, з яких: на дистанційні формі 230, сімейній- 55, екстернат (діти навчаються очно за кордоном) – 95. У закладі  цього навчального року було 17 класів.

Цього тижня  у Херсонському науковому ліцеї Херсонської обласної ради під керівництвом  Михайла Івановича Рябухи пройшли заходи  з підсумків навчального року.  Про це розповів Юрій Соболевський, перший заступник голови Херсонської обласної ради, який зустрівся з колективом закладу.

“Обговорили проблемні питання, які потребують втручання з боку обласної влади стосовно діяльності ліцею, а також перспективи майбутньої вступної компанії! Насправді дуже важливо підтримувати наші заклади освіти. Херсонці сміливо проходять усі випробування, тож сьогодні варто підтримувати навчальні заклади, всебічно сприяти їх вступним компаніям, аби учні продовжували навчання саме в наших херсонських закладах!”, – зазначив Юрій  Соболевський, перший заступник голови Херсонської обласної ради. 


На відмінно навчальний рік закінчили 4 учня 8-х класів, 11 учнів 9-х класів (отримали свідоцтва з відзнакою), 28 учнів 10-х класів, 36 — 11-х (10 з них нагороджені медалями).
Окрім того, серед учнів є переможці Всеукраїнських предметних олімпіад! 


“Це все говорить про високий рівень кваліфікації педагогічно-викладацького складу!
Окрім наукової діяльності, учні та викладачі активно брали участь в різних заходах, що проводились на Херсонщині, включаючи конкурси «Просто додай води», ініційованого КЗ «Мала академія наук», «Знавці міста Херсон», творчий конкурс відеороликів «Незламна Херсонщина» та інші. А також за попередніми результатами НМТ, 1 учениця набрала 200 б з української літератури, 1 учень – 200 б з математики та української мови! Щиро вітаю учнів, а також викладацький склад з цими досягненнями! Наші херсонські учні найкращі і незважаючи на війну, складну безпекової ситуацію на Херсонщині зараз продовжують навчатися, набирати високі бали та будувати свої плани!” , – зазначив Юрій Соболевський.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН