Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть депутатку на Херсонщині: очолила окупаційний орган влади

Завершено розслідування стосовно  “голови” окупаційної адміністрації Херсонщини За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області до суду скеровано обвинувальні акти стосовно депутатки сільської ради. Їй інкриміновано колабораційну діяльність та  держзраду (ч. 5. ст. 111-1, ч. 2. ст. 111 КК України). – про це повідомили В Херсонській обласній прокуратурі.


Слідством встановлено, що обвинувачена у 2022 році пішли на співпрацю з ворогом. Депутатка стала окупаційною головою Бехтерської громади. Вона закликала жителів громади співпрацювати із ворогом. Своїм «розпорядженням» блокувала здійснення господарської та підприємницької діяльності суб’єктів, які не ввели грошову одиницю країни-агресора у свої фінансові операції. Вирішувала питання роботи комунальних підприємств на підвідомчій території, підбирала працівників в «органи влади», навчальні заклади.


Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося УСБ України в херсонській області

. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читатйе на сайті:

На Херсонщині судитимуть двох мешканців Білозерської громади за незаконний вилов риби на майже 665 тисяч грн

Дивіться на ютуб-каналі інформаційного видання “Український Південь”, як нагороджували морських піхотинців, які воюють в Кринках :

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН