Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проблемні питання громади вирішують у Великій Лепетисі

Вчора під головуванням селищного голови Максима Колокота відбулася апаратна нарада. Разом з керівниками відділів селищної ради та комунальних закладів обговорили поточну ситуацію в громаді, детально зупинилися на багатьох актуальних питаннях з різних сфер її життєдіяльності. Про це розповіли на сторінці громади.

“На жаль у нашій країні досі триває війна, – розпочав нараду Максим Вікторович, – але, не зважаючи на всі складнощі, ми продовжуємо працювати і будемо робити все для того, аби забезпечити зараз максимально стабільне та комфортне життя в громаді”.
Коротко по кожному напрямку функціонування тієї чи іншої галузі, по тих проблемних та актуальних питаннях зупинилися далі.
Освіта
Добігає кінця навчальний 2021-2022 рік. Останній день навчального процесу припадає на 31 травня, відповідно актуальними є ряд питань. На нараді говорили про необхідність підтвердження участі у мультипредметному тесті випускниками одинадцятих класів. Хоча сьогодні на вищому рівні розглядається можливість відміни тесту для Херсонської області, про всяк випадок дітям все ж рекомендовано реєструватися. Як би там не склалася ситуація далі, це ні до чого не зобов’язує, навпаки – допоможе в подальшому.
Крім цього на нараді говорили про видачу табелів оцінювання та свідоцтв про базову та повну загальну середню освіту для здобувачів закладів освіти, про відпускну кампанію педагогічних працівників, їх попереднє навантаження, мережу класів, про підготовку приміщень шкіл до нового навчального року. Зупинилися на питанні щодо відновлення роботи садочків. Сьогодні це є неможливим, оскільки йде війна. Хоча на нашій території бойові дії не ведуться, небезпека все одно залишається. До того ж жоден із закладів дошкільної освіти не має бомбосховища,а це одна з умов роботи закладу в період воєнного стану.
Медицина
Медичні заклади в громаді працюють у штатному режимі. Продовжується відпрацювання питання доставки ліків. На сьогодні ситуація стабільна, потроху почали отримувати гуманітарні вантажі з медикаментами, які розподіляються між центром громади та усіма старостинськими округами. Жителі можуть звернутися до своїх сімейних лікарів і за наявності отримати потрібні життєвонеобхідні ліки. Захворювань на COVID-19 немає. Пацієнти, які перебувають на стаціонарі у Великолепетиській лікарні, забезпечені необхідним лікуванням і триразовим харчуванням. Із проблемних питань- лікарня потребує кислороду, все ще необхідні багато медичних засобів, лікарських препаратів.
Комунальне господарство та благоустрій
Максимально проведено заплановані роботи по підготовці до водозабезпечення у літній період. На сьогодні після ремонту запустили п’ять водонапірних башт. Завершується максимальний обхід абонентів та перевірка усіх приладів обліку. Останнім часом водоспоживачами встановлено близько двадцяти лічильників, триває робота з усіма іншими жителями, які досі використовуть воду без приладів обліку. Продовжується проведення рейдових обстежень. Є вагомі результати: виявлено порушників з “лівими врізками”, їм проводяться штрафні нарахування до сплати.
Забезпечуються водою Малолепетиський та Катеринівський старостинські округи, складною залишається ситуація по Князе-Григорівці, робота по цьому питанню триває.
Продовжується забезпечення благоустрою території громади. Викошується трава, вивозиться сміття, доглядаються громадські місця, підсипаються дороги. Нещодавно було прогорнуто центральне та стихійне (біля третьої школи) смтіттєзвалища.
Соціальний захист
По можливості жителям, які того потребували і зверталися до терцентру була надана допомога у вигляді продуктів харчування. Видається безкоштовний соціальний хліб. Від організації “Червоний хрест” продуктову допомогу було надано малозабезпеченим родинам . Підопічні терцентру по можливості отримували продукти харчування від односельців завдяки великолепетиській молодіжній
волонтерській групі. Завдяки співпраці з Лікарняною аптекою підопічні терцентру мали змогу придбати більшість необхідних ліків. Невелику частину деяких препаратів, отриману гуманітарною допомогою, передала територіальному центру власниця місцевої аптеки Ольга Набока, підопічні отримали їх безкоштовно. Покищо ситуація з цього питання стабільна.
Болючим є питання з допомогою одягом для малозабезпечених, багатодітних родин, сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах. Тож вкотре нагадуємо, якщо у вас є речі (одяг, взуття) якими ви вже не користуєтесь, будь ласка дайте їм шанс отримати друге життя та стати корисними для людей, яким потрібна матеріальна підтримка.
Приносьте такі речі до територіального центру за адресою: смт. Велика Лепетиха, вул. Соборна, 6, або безпосередньо до відділення денного перебування. Стабільно проводяться виїзди до вищевказаних родин працівниками терцентру спільно зі Службою у справах дітей Великолепетиської селищної ради.
Надання адміністративних послуг
Продовжується реєстрація внутрішньо переміщених осіб, ведеться прийом заяв від громадян по оформленню пільг і соціальних допомог. На сьогодні відновили роботу працівники соціального захисту населення у Великій Лепетисі, активно реєструються всі заяви, маємо надію, що процес соціальних виплат пришвидшиться. На жаль болючим залишається питання виплат готівкою Укрпоштою. Продовжується реєстрація актів цивільного стану.

Також на апаратній нараді вкотре обговорили готовність захисних укриттів і споруд на території громади, акцентували увагу на зверненнях громадян та оперативному вирішенні їх питань. Розглянули можливість проведення стислого розважального заходу для дітей до свята першого червня, обговорили роботу закладів культури загалом.

Працюємо далі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН