Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський рибоохоронний патруль знищив 80 кілометрів сіток

Під час проведення рибоохоронних рейдів державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля вилучаються різноманітні заборонені знаряддя і засоби лову водних біоресурсів, які у відповідності до вимог постанови КМУ від 16.01.2012 № 17 обліковуються та зберігаються на складі патруля до прийняття судом відповідного рішення. Перед здаванням на зберігання, майно обирковується, вноситься відповідні записи до Книги обліку вилучених речей, заповнюється квитанція встановленого зразка, яка долучається до матеріалів справи.

За рішенням судів знищення заборонених знарядь лову відбувається під контролем комісії, яка згідно вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 1998 р. № 1340 утворюється органом, який здійснив вилучення майна, тобто Херсонським рибоохоронним патрулем. До складу комісії, окрім працівників рибоохоронного патруля, входять представники Державної податкової інспекції, Управління юстиції у Херсонській області, Департаменту фінансів Херсонської ОДА. За результатами роботи комісії складаються відповідні Акти та відбувається знищення, шляхом приведення у непридатний для використання стан, внаслідок рубання, різання. Після знищення майна, воно вивозиться на сміттєзвалище для подальшої утилізації.

Так, за результатами роботи комісії відбулось знищення 3 807 одиниць заборонених знарядь та засобів лову вилучених за адміністративними матеріалами Херсонського рибоохоронного патруля, які були складені у період ІІ півріччя 2020 та І півріччя 2021 року. Переважну більшість з них склали сітки, а саме 3 182 одиниці загальною довжиною понад 80 км. Крім цього знищено 183 гаки, 178 раколовних та креветкових ятерів, 148 раколовок та краболовок, одну електровудку, а також інші браконьєрські знаряддя лову.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН