Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Частина херсонських громад немає власних сайтів

Серед територіальних громад Херсонській області 11% не мають офіційних сайтів. Про це повідомляє Херсонський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою», спираючись на дані Державної регуляторної служби.

71% органів місцевого самоврядування (ОМС) Херсонщини не публікують на офіційних сайтах плани регуляторної діяльності, 38% ОМС – не публікують проєкти регуляторних актів, 47% ОМС – не публікують чинні регуляторні акти.

«Як бачимо, у громадах Херсонщини вельми актуальним є питання про підготовку рішень місцевих рад щодо встановлення місцевих податків і зборів, які є регуляторними актами. Тому для ознайомлення посадових осіб місцевого самоврядування області з законодавчими вимогами щодо етапів регуляторної діяльності Херсонський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» запланував на 11 березня інформаційну сесію із залученням представника сектору Державної регуляторної служби в Херсонській області. Тому запрошуємо представників громад долучатися до заходу, готувати питання і налаштовуватися на зміни, оскільки прозорість діяльності місцевої влади – одна з необхідних умов успішності, а відсутність офіційних сайтів або відсутність на них актуальної інформації аж ніяк не сприяє налагодженню плідної співпраці між владою, жителями громад та зовнішніми групами зацікавлень, наприклад, інвесторами, туристами тощо», – пояснила керівниця Херсонського РО Оксана Сілюкова.

Нагадаємо, що на офіційних вебсайтах ОМС має бути опублікована інформація про плани регуляторної діяльності, проєкти регуляторних актів, а також чинні регуляторні акти. Прозорість та послідовність органів влади у процесі здійснення ними регуляторної діяльності необхідна для забезпечення передбачуваності суб’єктів владних повноважень перед громадськістю та суб’єктами господарювання.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН