Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Інфекціоністка назвала можливі терміни початку нового локдауну в Україні

На думку Булавінової, зараз необхідно вакцинувати усіх медпрацівників

Минулої доби в Україні зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19. Такого приросту недужих не фіксували від грудня – понад три тисячі хворих поклали до шпиталів.

Новий локдаун може чекати на Україну вже за декілька тижнів через збільшення випадків госпіталізацій хворих на коронавірус.

Про це заявила лікарка-інфекціоністка, експертка ЮНІСЕФ в Україні Катерина Булавінова в ефірі ТСН.

“Я думаю, ми говоримо про декілька тижнів, адже так починалося і минулого разу. Коли на Західній Україні ми бачили високу кількість хворих, вважаючи, що нас це не торкнеться і пройде повз нас. Нас це торкнеться, цілком можливий третій локдаун”, – зазначила лікарка.

На думку Булавінової, зараз необхідно вакцинувати усіх медпрацівників, які мають можливість отримати щеплення, та готуватися до наступної хвилі захворюваності.

Експертка зазначила, що індійська вакцина Covishield є якісним препаратом та закликала медиків до вакцинації. Вона додала, що процедура щеплень в Україні може прискоритися, якщо в країну завезуть велику кількість вакцин.

“Якщо до України зайде багато вакцин – етапи можуть розгорнутися паралельно і різні групи будуть мати доступ до вакцин одночасно. Тому що тільки швидка вакцинація буде мати значення в питанні зниження кількості людей, які помирають від коронавірусу, і тих, кого госпіталізують через вірус”, – пояснила інфекціоністка.

Районка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН