Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині браконьєри завдали за день збитків на 10 тисяч гривень

21 грудня 2020 року державні інспектори Херсонського рибоохоронного патруля зафіксували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено дев’ять протоколів – за ч. 4 ст. 85 КУпАП та два – за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Крім цього, оформлено сім актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. За вказаними фактами порушень вилучено майже 34 кг риби та 17 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали 9 897 грн.

Для прикладу, під час проведення рибоохоронних заходів державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля в акваторії оз. Дідове, поблизу с. Кізомис Білозерського района Херсонської області затримано громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів колючим забороненим знаряддям лову – остенем з берега. В результаті незаконних дій порушник впіймав 6 екз. щуки загальною вагою 10 кг. Збитки рибному господарству склали 3 612 грн.

Трохи згодом під час рейду на території Національного парку «Нижньодніпровський» в акваторії р. Дніпро біля дачного причалу №1 Корабельного району Херсонської області державними інспекторами рибоохоронного патруля Херсонщини викрито грубе порушення Правил рибальства.

Порушник здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою мисинової сітки з берега. В результаті порушення природоохоронного законодавства громадянин впіймав 9 екз ляща (молодь). Завдано збитків у розмірі 2 709 грн.

Відносно правопорушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені колючі знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено працівниками рибпатруля.

Херсонський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»:(050) 012-35-73

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН