Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До обласного краєзнавчого музею передали археологічні знахідки

Колекції археологічних знахідок, отриманих при охоронних археологічних розкопках, передали на зберігання до Херсонського обласного краєзнавчого музею. Відтепер відвідувачі закладу зможуть ознайомитись з цінностями з пізньоскіфського археологічного комплексу Червоний Маяк та артефактами доби бронзи – середньовіччя з курганів поблизу с. Ювілейного. Про це повідомили у Херсонській обласній раді.

«Археологами і науковцями проведена величезна робота щодо дослідження історії нашого краю. Ми зробимо все для того, аби такі дослідження продовжувались. Ми вдячні усім причетним до проведення досліджень спеціалістам і службам. Усі представлені сьогодні знахідки допоможуть більше дізнатись про історію Херсонщини та розповісти про неї гостям нашої області», – наголосив директор Департаменту реалізації гуманітарної політики Михайло Линецький.

Варто зазначити, що серед знахідок – багато цінних матеріалів, які дозволяють доповнити сторінки історії області у давні часи. Так, в колекціях представлені імпортний посуд античних майстрів, металева зброя, бронзові фібули, прикраси зі скла та напівкоштовного каміння, артефакти різних археологічних культур Херсонщини.

За словами директорки обласного краєзнавчого музею Тетяни Братченко, вказані колекції стануть чудовим подарунком до ювілею – цьогоріч обласному краєзнавчому музею виповнилось 130 років.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН