Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти ХДУ пройшли курс першої домедичної допомоги у Львові

У Львові,студенти Херсонського державного університету взяли участь у триденному тренінгу “Концепція особистої безпеки під час роботи журналіста та поза нею. Надання першої допомоги”, який організував Харківський пресклуб, – повідомляє пресцентр ХДУ.

Темою першого дня тренінгу була “Надання першої допомоги за стандартами BLS (basic life support)”. Спікером виступив Святослав Яримович, тренер з першої допомоги Товариства Червоного Хреста в Україні.

Під час практичної частини студенти поділились на пари і відпрацьовували навички алгоритму надання першої допомоги. Спікер тренінгу, Святослав, давав поради та відповідав на запитання від студентів і викладачів.

 

Наступною теорією з практичним завданням було проведення штучної вентиляції легень. Учасники воркшопу успішно навчились проводити реанімацію.

Після невеликої перерви студенти засвоїли принципи накладання тиснучої пов’язки на різні ділянки тіла; дізналися, що робити під час невідкладних станів, а також під час травм та ран, опіків та обморожень, а також інших ситуацій, які можуть загрожувати життю.

Тренінг пройшов у прекрасній, вельми дружній та веселій атмосфері. Всі учасники воркшопу отримали сертифікати, та найважливіше — практичні навички і знання.

Ми дуже вдячні організаторам цього вишколу за можливість доєднатись до воркшопів у такий непростий для нас час!

 

 

Авторка – студентка ІУ курсу спеціальності Журналістика  ХДУ

Валентина Нетребич

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН