Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Внаслідок чергових обстрілів Херсонщини російськими окупантами є загиблі та поранені, – прокуратура

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України). За даними слідства, від початку доби 27 жовтня 2024 року, армія рф обстрілювала населені пункти Херсонщини з різної зброї, – повідомляє Херсонська обласна прокуратура.


Здебільшого тривали атаки за допомогою дронів, в тому числі FPV. Вранці від скидання снаряду з безпілотника у Херсоні загинув 71-річний чоловік.


О 12:20 через влучання FPV-дрона у багатоповерхівку загинув чоловік.


О 14:20 росіяни атакували артилерією поштове відділення. Внаслідок чого один чоловік загинув, ще двоє цивільних дістали поранень.


Станом на 17:00 відомо про ще сімох цивільних, серед яких п’ятеро жінок та двоє чоловіків, які отримали поранення різного ступеню через обстріли обласного центру та інших населених пунктів правобережжя.


Пошкоджено приватні та багатоповерхові будинки, заклад системи охорони здоров’я, укриття, автотранспорт, гаражі. Прокурори та слідчі вживають заходів для документування воєнних злочинів, вчинених рф.


 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН