Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Цього року 28 жителів Херсонщини «докупили» страховий стаж

У січні – вересні 2024 року 28 жителів Херсонщини скористалися можливістю укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Загальна сума сплати за цими документами перевищує 625 тис. гривень. У цьому питанні громадяни виявили гендерну рівність, адже «докупити» стаж виявили бажання по 14 чоловіків і жінок.

Нагадуємо: до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди, за які повністю сплачені страхові внески.

Особа, якій не вистачає страхового стажу для призначення пенсійних виплат, має право звернутись із заявою за встановленою формою, копією трудової книжки (за наявності), випискою з системи персоніфікованого обліку (ОК-5) та копію документа, що посвідчує особу, до податкової служби та укласти договір добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні.

У разі одноразової сплати сума єдиного внеску за кожен місяць не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт два (у 2024 році – 3520 гривень). У такому випадку єдиний внесок сплачується однією сумою за весь період, який треба «докупити», протягом 10 календарних днів з моменту підписання договору.

Якщо укладено договір добровільної участі строком не менше ніж на рік, щомісячна сума єдиного внеску, яку необхідно сплачувати, не може бути меншою від мінімального розміру єдиного внеску (у 2024 році – 1760 гривні).

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН