Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителя Херсона засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна за співпрацю з окупаційною владою

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Вироком суду йому призначено покарання – 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Також позбавлено права обіймати будь-які посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, у державних та комунальних підприємствах, установах, організаціях, що надають публічні послуги, строком на 15 років, – повідомляє Херсонська обласна прокуратура.


Доведено, що засуджений під час тимчасової окупації Херсона активно співпрацював з ворогом. Він обіймав посаду так званого «виконувача обов’язків директора державного унітарного підприємства «Херсон Тепломережі», що підпорядковувалось «департаменту паливно-енергетичного комплексу» окупаційної адміністрації Херсонської області.


Чоловік зареєстрував підприємство за російським законодавством та організував його роботу. Частина прибутку підприємства надходила до бюджету окупаційної влади.

Читайте на сайті інформаційного  видання  “Український південь”:

Запорізька АЕС знову опинилася на межі блекауту

У Дар’ївській громаді на Херсонщині виявили браконьєрські сітки

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН