Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Психологи та кінологи поліції Херсонщини провели психологічні практики для колег

Психологи та кінологи поліції Херсонщини провели робочу зустріч, присвячену організації спільних практичних заходів із реабілітації поранених колег, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Такі заходи передбаченні реалізацією проєкту «Пункт психологічних практик» та мають за мету впровадження пілотного проєкту залучення кінологів зі службовими собаками до психоемоційної підтримки поліцейських та членів їх сімей. Адже реабілітація через взаємодію з тваринами може сприяти не лише фізичному, але й психологічному відновленню.

Під час цієї зустрічі обговорили можливості використання каністерапії для покращення фізичного та психічного стану правоохоронців, які отримали поранення під час виконання службових обов’язків, а також членів їх родин. Цей метод позитивного психосоціального і реабілітаційного впливу на людей допомагає через спеціально керованих і навчених собак повернути емоційну рівновагу, знизити рівень стресу та тривоги.

Також поліцейський психолог та кінолог разом із собакою-терапевтом провели ознайомчі зустрічі із поліцейськими та відвідали пораненого колегу. З ним провели й заняття з елементами артерапії та каністерапії.

Загалом зусилля психологів спрямовані на зниження емоційного напруження серед співробітників, які працюють у складних умовах, та відновлення їх психологічних ресурсів.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН