Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Державна зрада: підозрюються двоє керівників окупаційних органів МВС з Криму

Державна зрада: підозрюються двоє керівників окупаційних органів МВС з Криму

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) двом колишнім співробітникам МВС України з Криму, що перейшли на бік ворога. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Встановлено, що з 2012 та 2013 роках підозрювані працювали начальником сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Білогірського РВ ГУ МВС України в АР Крим та заступником начальника – начальником міліції громадської безпеки Алуштинського міського відділу ГУ МВС України в АР Крим.

Однак, після окупації півострова, вони зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до ворога.

Зокрема, один з підозрюваних у 2014 році обійняв посаду «заступника начальника поліції з оперативної роботи відділу МВС Росії по Білогірському району», а у 2023 році – «керівником відділу МВС Росії по Нижньогірському району», де працює дотепер.

Інший «правоохоронець» у 2014 – 2023 роках працював «керівником відділу МВС РФ у м. Алушті» та «заступником начальника поліції з охорони громадського порядку УМВС Росії по м. Ялті».

Своїми діями підозрювані сприяли становленню та функціонуванню окупаційних органів внутрішніх справ на півострові, а також надавали допомогу представникам держави-агресора в проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.

Дивіться відео в нашому телеграм-каналі, як виглядають прибережні вулиці  Херсона

https://t.me/ukrpivden/27501

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН