Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці втратили більше 133 тисяч гривень на банківських рахунках через аферистів

Про це поавідомили в Поліції Херсонщини.

69-річна херсонка втратила свої заощадження. Їй ніби-то подзвонив працівник банку, повідомивши,  що на її рахунок мають надійти кошти. Але для підтвердження операції заявниці необхідно назвати коди з смс-повідомлень, які надійшли їй на телефонний номер. Жінка виконала всі умови, після чого з її банківського рахунку шахраї зняли 21462 гривні.

Також банківські шахраї ошукали 73-річного херсонця. Заявнику зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки банку і розповів, що його картку заблоковано через хакерську атаку. Для її розблокування необхідно було назвати реквізити та CVV-код. Після виконання цих умов із рахунку чоловіка шахраї зняли 112338 гривень.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Поліція звернулася до жителів Херсонщини з відповідним зверненням:

“Шановні громадяни! Інформацію про грошові виплати отримуйте лише з офіційних джерел. Якщо ви оформляли допомогу, то очікуйте на сповіщення про нарахування у застосунку вашого банку або на порталі чи в застосунку Дія. Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.Всі операції щодо банківського рахунку проводьте безпосередньо у відділенні банку або самі зателефонуйте у фінустанову, телефон якої є на звороті вашої картки. Нікому й ніколи не повідомляйте секретну інформацію про свій банківський рахунок, паролі карток тощо.Обов’язково перевіряйте достовірність інформації, перед тим як вчиняти якісь дії. Не довіряйте шахраям!”, – зазначили в Поліції.

Дивіться відео на ютуб-каналі інформаційного видання “Український Південь”, як армія рф обстрілює Херсон:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН