Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині внаслідок російської агресії постраждали сім людей, поліція документує наслідки

Упродовж минулої доби російські війська завдали ударів по населених пунктах Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, танків та БпЛА. 

Повідомлення про вибухи надходили до поліції від жителів Херсона, Садового, Антонівки, Придніпровського, Білозерки, Станіслава, Інженерного, Комишан, Берислава, Михайлівки, Зміївки, Бургунки та Осокорівки.

Пошкоджень зазнали 10 приватних та п’ять багатоповерхових будинків, службовий автомобіль поліції та дві цивільні автівки.

армія рф із артилерії вдарила по Білозерці. В результаті ворожої атаки отримали поранення двоє жінок віком 59 та 60 років. У них діагностували вибухові та черепно-мозкові травми, контузії та уламкові поранення. У селищі пошкоджено чотири приватні будинки та автомобіль.

Окупаційні війська атакували з безпілотника Зміївку. Через скид вибухівки отримала поранення 56-річна жінка, яка перебувала на вулиці. У неї вибухова та черепно-мозкова травми, контузія і поранення ноги.

Артилерійським вогнем пошкоджено приватний будинок у Комишанах.

Через скид боєприпасу з БпЛА та внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено два приватні будинки у Станіславі.

російські війська з танка обстріляли Михайлівку, також село потерпало від дронових атак. На щастя, обійшлося без постраждалих.

По Садовому противник гатив із артилерії, скидав вибухівки з безпілотників та бив дронами типу «FPV».

У Садку Борозенської громади під час заготівлі дров у лісосмузі на невстановленому вибуховому пристрої підірвалися двоє чоловіків віком 20 та 26 років. У старшого постраждалого діагностували вибухову травму, множинні уламкові поранення ніг та травматичну ампутацію стопи. Інший чоловік отримав вибухову травму, множинні уламкові поранення обличчя й тулуба.

Поліція закликає жителів області дотримуватися правил мінної безпеки, бути вкрай уважними та обережними! Особливо – на територіях, які тимчасово були під окупацією ворожих військ або де точилися бойові дії. росіяни залишили там чимало вибухових пасток.

Не пересувайтеся місцями, де можуть бути заміновані ділянки – це узбіччя, лісосмуги, не розорані поля. Якщо ви побачили підозрілий або вибухонебезпечний предмет – негайно телефонуйте до поліції або рятувальників.

У Дніпровському районі Херсона через скид вибухового пристрою з БпЛА вибухову травму і контузію отримав 56-річний чоловік.

Упродовж доби район потерпав від артилерійських обстрілів противника. Снарядами пошкоджено три багатоповерхові та чотири приватні будинки, а також службовий автомобіль поліції.

У центрі міста через атаку дрона пошкоджено автомобіль.

Ввечері FPV-дроном противник вдарив по мікрорайону «Таврійський».

Після опівночі російські військові били з артилерії по мікрорайонам «Шуменський» та «Північний». Пошкоджено багатоповерховий та приватний будинки, автостанцію та автомобіль. У власній квартирі отримала поранення 69-річна жінка, її доправили до лікарні з множинними уламковими пораненнями плеча та черевної порожнини.

На місцях російських атак працювали усі профільні служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 280 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 19 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Наслідки ударів дивіться у відео в нашому телеграм-каналі:

https://t.me/ukrpivden/27433

Підписатися: телеграм

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН