Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У деокупованій Кочубеївській громаді ремонтують приміщення для пекарні

У Кочубеївській територіальній громаді активно тривають роботи з облаштування нової пекарні, яка стане важливим елементом інфраструктури села, поверне продовольчу незалежність та відродить традиційні рецепти випікання кочубеївського хліба.
На цьому етапі проєкту вже встановлено нові вікна та двері, що забезпечить належну теплоізоляцію приміщення та оновить спотворений часом інтер’єр, – повідомили в сільській військовій адміністрації.
Вже завезені будівельні матеріали для косметичного ремонту гарячого, холодного та пакувальних цехів, підсобних приміщень та санітарного вузла. Левову частку організаційних робіт, у тому числі й тендерні закупівлі, взяли на себе фахівці команди проєкту UCBI: Зміцнення громадської довіри в Україні, що реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.
Ремонтно-будівельні роботи лягли на плечі КП «Інноватор», до комунальної власності якого буде передано приміщення майбутньої пекарні та все її обладнання.

Прибутки від нового виду діяльності будуть спрямовані до місцевого бюджету.


Отже, ця ініціатива матиме неабиякі позитивні наслідки для жителів Кочубеївської громади. Пекарня дозволить не лише отримувати свіжі й якісні продукти щодня, а й підтримувати місцевих сільськогосподарських виробників, оскільки випічка здійснюватиметься з використанням місцевої сировини.


Крім того, створення пекарні матиме соціальний ефект. Окрім надання робочих місць місцевим жителям, пекарня стане осередком для розвитку кулінарних традицій та можливістю для громади долучатися до різних соціальних ініціатив.
«Відкриття пекарні — це значний крок для нашої громади. Ми прагнемо створити умови для самозабезпечення та підтримки і місцевого населення, і місцевих підприємців. Це не просто пекарня, а символ відродження економіки нашого села», – зазначила Людмила КОСТЮК, начальник Кочубеївської сільської військової адміністрації.
Зараз роботи тривають згідно з планом, і вже незабаром жителі громади зможуть насолоджуватися ароматом свіжого хліба, виготовленого з душею на рідній землі.
Публікацію підготовлено в межах проєкту «Підтримка Кочубеївської пекарні», що реалізовується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID UCBI: Зміцнення громадської довіри в Україні.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН