Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ реальний термін ув’язнення отримав експосадовець Херсонської ОДА

За матеріалами слідства Служби безпеки визнано винним у колабораційній діяльності колишнього начальника відділу одного з департаментів Херсонської облдержадміністрації – Дмитра Токарева-Талибова, – повідомляє  УСБ в Херсонській області.

 

Співробітники СБУ задокументували, що у серпні 2022 року Токарев-Талибов, перебуваючи у тимчасово окупованому Херсоні, свідомо перейшов на бік ворога і погодився на співпрацю.
Зрадник очолив так званий «відділ правового забезпечення» у захопленому рашистами басейновому управлінні водних ресурсів.


Засуджений здійснював юридичний супровід псевдооргану та займався переоформленням документації згідно з вимогами законодавства держави-агресора. Готував та супроводжував договори, пов’язані з господарською діяльністю незаконно створеного «управління».
Улітку 2023 року у звільненому Херсоні співробітники української спецслужби затримали колаборанта.


На підставі доказів, зібраних слідчими СБУ, суд визнав Токарева-Талибова винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльінсть) та призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його позбавлено права обіймати адміністративно-розпорядчі посади строком на 10 років.
Слідчі дії проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Дивіться відео в нашому телеграм-каналі:, як діти на деокупованій Херсонщині навчаються в підземній школі

https://t.me/ukrpivden/27126

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН