Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Випускниця ХДУ передала до херсонського музею серію графічних картин

Херсонський художній музей імені Олексія Шовкуненка отримав мистецький подарунок від молодої херсонської художниці Тамари Качаленко, яка є випускницею факультету культури та мистецтв Херсонського державного університету за спеціальністю «Образотворче мистецтво та дизайн», – повідомляє пресцентр ХДУ.

Подарунком є серія з 35 графічних робіт «Обличчя війни» (Faces of War), основна частина якої створена у травні 2024 року.

«Серія «Обличчя війни» — це потужний візуальний щоденник, який відображає біль і надію, силу духу та незламність українського народу в умовах повномасштабної війни. Це яскраве свідчення того, що українське мистецтво продовжує жити і розвиватися попри спроби ворога знищити нашу культуру», – пишуть на сторінці музею.

Під час окупації Тамара Качаленко не покидала рідного міста, живе в Херсоні і зараз. Адже мистецтво допомогло їй пережити жахливу реальність окупації та щільні російські обстріли.

Надихається художниця американським гіперреалізмом (фотореалізм), Вона використовує як основу своєї творчості фотографію, однак не прагне буквально копіювати реальне життя з фотографічною точністю, а робити акцент на емоціях, деталях, узагальнювати образи та створювати певні символи.

Фото: Херсонський художній музей

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН