Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проректор з цифровізації ХДУ захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії

У Херсонському державному університеті відбулося засідання разової спеціалізованої вченої ради зі спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення», – зазначає пресцентр ХДУ.

На заході в.о. проректора з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи ХДУ Олександр Лемещук представляв дисертацію «Розробка системи управління процесами якості освіти університету за допомогою сервісів». Науковий керівник – доктор фізико-математичних наук, професор кафедри комп’ютерних наук та програмної інженерії ХДУ Михайло Сергійович Львов.

До складу спеціалізованої вченої ради увійшли:

Голова ради: Песчаненко Володимир Сергійович, доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри комп’ютерних наук та програмної інженерії ХДУ.

Рецензенти:

  • Кобець Віталій Миколайович, доктор економічних наук, професор, професор кафедри комп’ютерних наук та програмної інженерії ХДУ;
  • Кравцов Геннадій Михайлович, кандидат фізико-математичних наук, доцент, доцент кафедри комп’ютерних наук та програмної інженерії ХДУ.

Опоненти:

  • Шекета Василь Іванович, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри інженерії програмного забезпечення Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу
  • Шерстюк Володимир Григорович, доктор технічних наук, професор, проректор з навчальної роботи Херсонського національного технічного університету.

 

Трансляція відбувалася у прямому ефірі. До виступів під час обговорення дисертації долучився ректор ХДУ Олександр Співаковський, адже робота є унікальною та оригінальною.

“Цифровізацію всіх наших бізнес-процесів ми розпочали багато років тому, коли Олександр Ігорович був ще студентом, пізніше – випускником університету, а потім вже у якості керівника профільного відділу та виконуючого обов’язки проректора продовжував цю роботу. І ця практична складова стала основою для наукового дослідження. Щиро вдячний професору Михайлу Сергійовичу Львову, під науковим керівництвом якого ця робота з кейсу перетворилась в масштабоване, функціональне наукове дослідження. Ще багато роботи з інтеграції наших цифрових платформ – ІАС, KSUonline до корпоративного сервісу KSU24. Але те, що вже зроблено, вражає і вже стало прикладом для інших університетів у питаннях цифровізації управлінського та освітнього процесів.

 

Щиро сподіваюсь, що набуття наукового ступеню дозволить Олександру Лемещуку знайти підтримку вченої ради університету, колег і стати проректором, функціонал якого він виконує у надскладний період повномасштабного вторгнення, окупації, релокації з червня 2022 року. Саме в таких екстремальних умовах народжувались та імплементовувались сучасні технічні рішення, які сьогодні дають нам змогу стверджувати, що університет виконує один із своїх стратегічних пріоритетів – стати сучасним, інноваційним, відкритим цифровим закладом вищої освіти. Упевнений, що у новому статусі Олександр Лемещук продовжить роботу над своїм напрямом ще з більшим натхненням”, – зазначив Олександр Співаковський та висловив вдячність голові та членам ради.

 

“Вітаю наукову спільноту Херсонського державного університету з поповненням. Радію з того, що Олександр Лемещук вже пройшов шлях від студента до проректора і науковця. Сподіваюсь, він підкорить ще не одну особисту вершину”, – підсумував ректор ХДУ.

Як у ХДУ переховували прапор України під час окупації Херсона:

https://youtu.be/gSRXBhRfOR4?si=MVdfjohZzlpzHvxP

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН