Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні презентували музично-терапевтичну програму

Театр Куліша показав у безпечному місці в Херсоні ще одну прем’єру – музично-терапевтичну програму «Коло життя». Глядачам презентували одну із чотирьох програм циклу – «Літо».

«Кожен епізод музичної терапії обіцяє унікальний досвід, де учасники занурюються в музичну атмосферу арт-фолк-року та фолку, виконуючи спільно інструментальні та вокальні композиції. Це серія інтерактивних концертів, що об’єднує професійних музикантів та глядачів шляхом музично-терапевтичних практик», – йшлося в анонсі.

Автор ідеї – заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов розповідає: програма складається з народних сучасних та авторських пісень.

«Пісні підбиралися виходячи з циклу, який ми обговорюємо. Цього разу було літо. Пісні підбиралися з урахуванням світосприйняття музикантів, які грали та співали цю програму.  Процес вибору репертуару був емоційним та чуттєвим, тому що кожна пісня – це ціла історія», – зазначив він.

У програмі звучало багато різних музичних інструментів. Серед них: цифрове піано, кахон, скрипка, фагот, гітара, глюкофон, шейкер, бубон, кастаньєти, окарина. Були сольні вокальні твори, дуети, тріо та квартети.

«Виконала «Пісню про матір». Для мене вона надзвичайно особлива. Цю пісню я мовчала 22 роки… І весь цей час не могла примусити себе її співати. Перед тим як померти моя бабуся попросила проспівати їй цю пісню. Тож, серед фотографій українських жінок, що ви бачили на екрані, були і фото моєї бабусі. Таким чином я змогла лишити добру згадку про неї і відродити пісню в своєму серці», – поділилась вокалістка Ірина Чухалова.

Глядачі, які завітали на програму, охоче долучались до дійства.

«Я пригадала стільки улюблених народних пісень, охоче їх виконувала разом із вокалістами. Ще дуже сподобався відтворений під час програми народний обряд «Водіння Куста», – ділиться херсонка Наталя.

Проєкт реалізується ТОВ «Фестивальний центр» за підтримки Українського культурного фонду.

Авторка  тексту і фото – Альона Мовчан.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН