Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ відбулося засідання ректорату

13 серпня у Херсонському державному університеті відбулося чергове засідання ректорату. Захід проходив за участі ректора, першого проректора, проректорів, деканів факультетів, керівників структурних підрозділів, відділів та службі,- повідомили в пресслужбі ХДУ.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив на впровадженні в діяльність університету нових інструментів роботи, які відповідають загальній філософії: ставка на ім’я та репутацію університету та впровадження інновацій, що дозволить тримати високі рейтингові позиції.

“Починаємо впроваджувати систему роботи, яка буде базуватись на балансі формальної та неформальної освіти. Продовжуємо фокусуватись на інструментарії, який надає викладачам штучний інтелект, та на якісному контенті. Працюємо над створенням персонального АІ помічника викладача та лабораторії відеоконтенту. Одночасно займаємось формування навчальних курсів (сертифікатних програм) для зовнішніх слухачів. Ставимо перед собою мету – стати надавачем послуг фахівцям, які потребують неформальної освіти. Для нас це не новий напрям, успішно розвивали його до початку повномасштабного вторгнення. Також акцент на розвитку ендавмент-фонду – це наша стратегія забезпечення стабільності у майбутньому. Деякі ідеї, які сьогодні погодили, вже мають свій розвиток у нашому університеті, а є й нове, те, що ми запозичуємо у кращих під час стажувань за різними програмами. Тож поєднуємо наш професійний досвід і новий інструментарій за для того, щоб відповідати сучасним освітнім трендам та запиту суспільства”, – прокоментував ректор ХДУ.

Питання першого проректора Сергія Омельчука стосувалися формування Плану-регламенту університету на 2024-2025 н.р., а також формування складу предметних комісій для проведення вступних випробувань на ІІІ (освітньо-науковому) рівні.

Окремо перший проректор зупинився на аналізі позицій університету в всеукраїнських та рейтингах. ХДУ продовжує утримувати лідерські позиції на Херсоні.

“Ми є лідерами, це дійсно так. І ми доводимо, що навіть в архіскладних ситуаціях отримуємо результат”, – наголосив Сергій Омельчук.

З 19 по 23 серпня 2024 року стартує навчання для науково-педагогічних працівників і співробітників у межах Школи професійного розвитку Херсонського державного університету. Зареєструватися на проходження навчання можна за покликанням.

Перший проректор зазначив, що програма буде сфокусована на використанні різноманітних освітніх платформ, використання АІ, а також загалом на методичну підготовку викладачів та їхню взаємодію зі здобувачами.

Про рух контингенту здобувачів університету з 01 липня 2024 доповіла проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’ї Мальчикової.

Також вона зупинилася на оновленні Порядку визнання у Херсонському державному університеті результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти й озвучила питання організації освітнього процесу в ХДУ у 2024-2025 н.р.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник прозвітував про укладання договорів про навчання в ХДУ зі здобувачами, які навчатимуться за кошти державного бюджету.

За його словами, всі вступники, які отримали рекомендації на бюджет, вже підписали договори. Він також додав, що цьогоріч лише 3% договорів були підписані власноруч, решта – за допомогою КЕП через “Дію”. Власне це університет практикував і минулого року. І загалом ХДУ – єдиний університет країни, що організував цю роботу через “Дію”.

Також проректор проінформував про поточні питання забезпечення стабільної роботи херсонського та івано-франківського офісів.

Про підготовку до проведення урочистого вручення дипломів випускникам доповіла проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Алла Цапів. Зазначимо, що урочистості відбудуться 16 серпня, також цьогоріч ХДУ практикуватиме новий формат проведення заходу.

Надалі проректорка детально проаналізувала результати поданих міжнародних заявок від факультетів за напрямом Жан Моне.

Також присутніх ознайомлено з можливостями міжнародного наукового стажування для аспірантів ХДУ на факультеті мистецтв Університету Палацького Оломоуці (Чехія). Також ще одна можливість для бакалаврів старших курсів – стажування у кращих канадських університетах за програмою Mitacs Globalink Research Internship.

Проректорка також повідомила, що за результатами конкурсного відбору відібрано 4 студентів, які проходитимуть семестрове навчання в Альпійсько-Андріатичному університеті (Австрія).

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН