Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Ліга соціально відповідальних жінок» допомагає оздоровити дітей прифронтової Херсонщини

Літо у розпалі. Багато маленьких херсонців, за державними та доброчинними  програмами, вирушають на оздоровлення у безпечні області та за кордон. І важливим є безпечний переїзд до потягу, який відправиться разом з дітками у подорож. Серед тих, хто допомагає дітям та їх матусям  розпочати подорож – громадська організація «Ліга соціально відповідальних жінок».

Черговий лист Херсонської військової адміністрація до ГО «Ліга соціально відповідальних жінок» був з проханням забезпечити перевезення (релокацію) до Миколаєва групи більш ніж 30 мешканців міста, а це – родини з дітьми з інвалідністю та супроводжуючі.

На будь яке прохання чи потребу мешканців Херсонщини організація реагує оперативно та відповідально. «Ліга» працює у кількох прифронтових областях України, але Херсонщина – то особлива територія для більшості членів організації та волонтерів – це їх батьківщина.

Значний досвід проведення релокації та евакуації людей з небезпечних районів, організація отримала завдяки багатомісячній роботі з вивезення мешканців фронтиру у рамках проекту «Багатосекторальна допомога постраждалим, які проживають у важкодоступних районах Донецької, Запорізької та Херсонської областей», що  реалізується «Лігою соціально-відповідальних жінок» у партнерстві з міжнародною неурядовою організацією Угорська Екуменічна Служба Допомоги, за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF).

Але транспортування та безпека дітей – це особлива справа, яка потребує неабияких організаторських здібностей, безпекових заходів, а також навичок швидкого реагування в екстремальних ситуаціях.

Швидко завантажитись, розсадити, вгамувати, безпечно доставити на місце – все це частини єдиної мети «Ліги» – допомогти херсонським дітлахам безпечно виїхати до потяга.  За час роботи проекту, за словами локального координатора у Херсонській області Кирила Титаренко, уже було перевезено понад тисячу дітей.

Ольга Цілинко, керівниця громадської організації «Центр «Софія», розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі фейсбук пост вдячності: «Сьогодні у нас величезна подія. Вперше за три роки наші родини виїхали на відпочинок. Вперше їдемо не на наше тепле море, а в Західну Україну. Нас гостинно приймає Тернопільщина. Щиро дякуємо всім та кожному, хто долучився до організації такої необхідної для наших діток поїздки. Сподіваємось, що діти з матусями відпочинуть та наберуться сил для непростого життя у Херсоні». Нелегка та важлива справа релокації дітей Херсонщини продовжується.

«Ми раді долучитись до такої важливої та відповідальної справи. Тому , що добре розуміємо, що діти з прифронтових територій потребують особливої уваги та підтримки. Адже це діти війни, які бачать її щоденно у самих страшних проявах. Саме діти мають отримувати різнопрофільну допомогу фахівців, вони заслуговують на щасливе безпечне дитинство. Тому є дуже важливим створювати якомога більше безпечних та комфортних просторів для дітей з Херсонщини» – зазначила голова правління ГО «Ліга соціально відповідальних жінок Наталя Кравець.

«Допомога жителям таких регіонів, особливо сім’ям з дітьми, – це основна наша робота, яку ми робимо від початку війни», – додала Наталя Кравець.

У останньому листі від Херсонської ВЦА, за підписом заступника начальника Херсонської міської військової адміністрації Миколи Яковлева, зазначено: «Висловлюю вам глибоку повагу та щиру подяку за постійну підтримку мешканців Херсонської територіальної громади, які потерпають від збройної агресії російської федерації».

Авторка- Оксана Борисова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН