Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виснажують обстрілами, випалюють вогнем – як окупанти діють на Миколаївщині

Російські війська продовжують виснажувати Миколаївщину. Минулої доби нанесли удари по обласному центру та інших населених пунктах. Одна з ракет влучила в промислову зону. В результаті атак пошкоджені житлові будинки, автомобілі, господарські приміщення та об’єкти цивільної інфраструктури. Є постраждалі серед мирного населення.

Станом на 13 травня

Миколаївщина

З початку російського вторгнення частково пошкоджено або повністю знищено 3,3 тис. цивільних об’єктів.

Серед них: 

  • об’єкти житлового фонду – 2,3 тис.; 
  • медичні заклади – 31;
  • навчальні – 178;
  • культури – 83;
  • промислові підприємства – 28;
  • об’єкти життєзабезпечення: газо – 137, електро – 273, водо – 12, теплопостачання – 53;
  • інші невійськові об’єкти – 184. 

Наразі в області тривають роботи з відновлення газо- та електропостачання. Без блакитного палива залишаються 3,9 тис. споживачів. Подачу електроенергії, води та відведення стоків припинено в понад 90 населених пунктах (у двох – частково) Баштанського та Миколаївського районів.

Деякі райони відчувають брак води. Технічну – для побутових потреб – надають місцеві пожежно-рятувальні загони. Протягом минулої доби доставлено й розлито 43 тонни.

Як і раніше, не припиняється добровільна евакуація. Загалом область покинули вже понад 21,3 тис. людей. За два тижні кількість вимушено переміщених осіб зросла на майже півтори тисячі людей. 380 з них знаходяться у закладах тимчасового розміщення.

Минулої доби підрозділи ДСНС 16 разів залучались для ліквідації наслідків російської агресії. Вилучено 5 вибухонебезпечних предметів. Їх загальна кількість з початку війни становить 1,8 тис.

З настанням спекотної пори вогнеборці все частіше виїжджають на гасіння пожеж. Внаслідок ворожих обстрілів горить хвойний настил, дерева, чагарники та суха трава. Минулої доби, наприклад, зареєстровано дев’ять пожеж, п’ять з яких – результат вибухів боєприпасів. Займання виникали у Корабельному та Інгульському районах Миколаєва, кілька людей постраждали.

У матеріалі використана інформація з офіційної Фейсбук-сторінки Миколаївської обласної державної адміністрації. Оскільки бойові дії на території області тривають, навести повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях наразі неможливо.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН