Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині цифровий освітній центр відкрили на базі Миролюбівського ліцею

Центр відкрито для дітей віком 6-18 років. Зокрема тут будуть навчатися діти-ВПО, місцеві школярі і ті, хто не може повноцінно навчатися офлайн, – про це повідомляє Білозерська селища військова адміністрація.
Локацію для навчання та розвитку учнів створено завдяки сприянню Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціації інноваційної та цифрової освіти, які започаткували мережу з 16 центрів в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.


Цього дня Цифровий освітній центр відвідали голова Херсонської ОВА Прокудін Олександр Сергійович, заступник начальника ХОВА з питань освіти та культури Клюцевський Володимир Іванович, начальниця Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Юшко Тетяна Миколаївна, начальник Білозерської селищної ВА Острівний Ігор Миколайович, начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради Василенко Олександр Віталійович та староста села Миролюбівка Федак Андрій Олексійович.


 Гості ознайомилися з діяльністю центру, відвідали заняття з надолуження освітніх втрат, що проводилось за допомогою технологій Minecraft, віртуальної (VR) та доповненої (AR) реальності, а також поспілкувалися з дітьми.


Згодом обговорили можливості розвитку цього Цифрового освітнього центру та доступ усіх дітей до його послуг, серед яких, окрім надолуження освітніх втрат, пропонуються послуги з профорієнтації, психологічні консультації, уроки з розвитку навичок, інтелектуальні ігри та розваги, що забезпечить дітям Миролюбівки можливість навчатися та спілкуватися у безпеці та комфортних умовах.


Проєкт «Створення цифрових освітніх центрів (DLC) та надання послуг з психосоціальної підтримки для дітей та молоді» реалізується Асоціацією інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE)
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН