Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ще трохи: Україна проходить через пік спеки, – Наталка Діденко

Сьогодні фактично всі ми знаходимося на вершині, всі ми – свідки піку спеки, – опублікувала такі слова у своєму пості синоптикиня Наталка Діденко.
“А завтра, 18-го липня, зниження температури повітря торкнеться Житомирщини, Київщини та Чернігівщини, частково Вінниччини, Черкащини. Температура повітря завтра вдень у цих областях з’їде до +29+32 градусів. Західна частина й так вже дихає дещо легше, там у четвер очікується +26+30 градусів. Південь, східні області та значна частина центру ще затримаються серед надзвичайної спеки, проте вже впродовж 19, 20 та 21 липня й тут спека послабне. Поступово, поступово!! температура повітря знизиться до +30+34 градусів”, – зазначила  синоптикиня Наталя Діденко.

 Розповіла вона і про  дощі.
18-го липня у західній частині, місцями на півночі, у Вінницькій та Черкаській областях є ймовірність короткочасних дощів із грозами. Ці дощі зумовлені будуть діяльністю лінії сходження, яка на карті внизу – жовта гілочка з “колючками”.
Тому в зонах випадіння дощу можуть бути іноді сильні зливи, сильні грози, шквали.
На решті території України домінуватиме суха погода.
У Києві 18-го липня очікується послаблення спеки до +29, +30 градусів!
А у п’ятницю – я вже цокочу зубами – спека послабне до +28 градусів!
Завтра дощ із грозою у столиці ймовірний, але вкрай неоднорідний, місцями, різної інтенсивності.
“Отже, які висновки? Спека в Україні ще не минає, проте надзвичайну спеку чемно, попід руки, просимо на вихід. Ми з вами цей спекотний пік разом досягли – разом і спустимося у затишні любі долини комфортнішої температури повітря. Ще трохи)”, – каже Наталка Діденко.
Возможно, это графический образ (карта и текст)
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН

СУСПІЛЬСТВО