Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські аудитори прозвітували про роботу: за результатами перевірок відмінено 14 торгів, розірвано 32 договори, розпочато 5 розслідувань

Протягом 6 місяців охоплено контролем ресурсів майже на 4 млрд гривень. За результатами ревізій та перевірок виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму біля 38 млн гривень. Вжитими заходами відшкодовано порушень майже на 46 млн грн. Загалом проведено 229 контрольних заходів. Проведено 13 ревізій, 5 державних фінансових аудитів, 5 перевірок закупівель, 206 моніторингів закупівель, – повідомили в пресслужбі установи.

Проведено 5 державних фінансових аудитів, якими охоплено майже 2 млрд грн державних ресурсів та 122 млн грн комунальних ресурсів. Виявлено неефективні управлінські дії (рішення) або ризикові операції, що призвели або можуть призвести до втрати доходів та непродуктивних або зайвих витрат на суму 273 млн гривень.

Аудитори надали 48 пропозицій, з яких 17 – на досягнення додаткового (економічного) результату, виконано 24 пропозиції, відшкодовано та упереджено втрат всього на суму майже 9 млн гривень.

За результатами впроваджених рекомендацій досягнуто економічного ефекту на суму понад 10 млн гривень.

Охоплено контролем закупівлі на суму 1 млрд гривень. Фахівцями Управління здійснено 206 моніторингів. Зафіксовано порушень на суму 570 млн грн, у тому числі порушень, які вплинули на результати торгів (безпідставне відхилення найбільш економічно вигідних пропозицій, невідхилення тендерних пропозицій тощо) на загальну суму 365 млн гривень.

Замовники відмінили 14 торгів на суму 70 млн грн та розірвали 32 договори на загальну суму 54 млн гривень.

Після розгляду матеріалів контрольних заходів розпочато 5 досудових розслідувань. До кримінальних проваджень долучено 7 матеріалів. Спеціалісти залучені до перевірок, проведених правоохоронними органами, виявили порушень, на суму майже 96 млн гривень. Загалом 16 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Державний фінансовий контроль через проведення державного фінансового аудиту, інспектування (ревізії), перевірки та моніторинг закупівель триває.

Фото – ілюстративне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН