Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під час окупації Херсона з художнього музею викрадено 12 скульптур Михайла Врубеля

Про це повідомили в адміністрації Херсонського художнього музею імені О. Шовкуненка.
“Всі 12 скульптур Врубеля були викрадені російською окупаційною адміністрацією при пограбуванні Херсонського художнього музею. Місцеперебування шедеврів невідомо”, – зазначили в повідомленні.
Музейники опублікували фото викрадених робіт, а також  описали їх унікальність.
“Казкові сюжети опер поєднали геніального Михайла Врубеля з композитором Миколою Римським-Корсаковим. Запрошення художника створити декорації до постановок його опер подарувало Врубелю великий поштовх натхнення, який втілився у створення цілої серії майолікових скульптур — персонажів з опер Римського-Корсакова. До майоліки Врубеля заохотили широкі можливості кольорових рішень, розмаїття чисто живописних ефектів.
Мерехтливий люстр скульптур з переливами від фіолетового до перламутрово-рожевого створює неповторний романтично-казковий «врубелівський» стиль, де органічна цілісність матеріалу не потребує додаткового декоративного розпису. Так стихія вогню творить красу: на розплавлені глазурі лягають акварельні мазки виблискуючого люстру, металевий серпанок перетворює колір, залишаючи на поверхні таємничі спалахи. Світло полум’я, з’єднуючись з бравурною і радісною музикою опер Римського-Корсакова, народжує яскраві художні образи”, – підкреслили музейники.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН