Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Випускникам Херсонщини у Івано-Франківську вручили атестати і відзнаки

Захід із врученням свідоцтв про закінчення повної середньої освіти та медалей відмінникам відбувся в офісі Херсонського державного університету в Івано-франківську, – про це  повідомив  Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
“Не по пошті чи у сканованому вигляді, а у паперовому варіанті та особисто в руки!
26 червня у івано-франківському офісі Херсонського державного університету відбулась урочиста церемонія, освітній івент «Івано-Франківщина – Херсонщина», де випускникам херсонських закладів вручили документи про здобуття загальної середньої освіти.
Через війну багато херсонських дітей вимушені навчатись дистанційно, далеко від рідних домівок, друзів, шкіл, вчителів. Через це другий рік поспіль Херсонська обласна військова адміністрація ініціює в українських містах, де зосереджена найбільша кількість випускників, очні, реальні, урочисті заходи. Аби принаймні частина дітей могла відчути важливість моменту”, – зазначив ректор.

Цього разу івенти для випускників пройшли одночасно у Києві, Кривому Розі та Івано-Франківську.


“Ми радо зустрічали у нашому офісі земляків – випускників, їх батьків, педагогів, адже є осередком Херсонщини на Івано-Франківщині і намагаємось об’єднувати спільноту, бути на одній хвилі з батьківщиною. Вітаючи випускників, зазначив, що ключовий момент для нас – повернення. Адже коли розпадається спільнота, її вже неможливо об’єднати. Головне, аби молодь в душі зберігала пам’ять та любов до рідної Херсонщини. І де б не були завжди з гордістю говорили: ми – херсонці, ми – з українського Херсонщини, і ми туди обов’язково повернемося”, – додав Олександр Співаковський.
Із завершенням навчання випускників з трьох громад Херсонщини – Станіславської, Новокаховської та Херсонської – привітали начальник Херсонського ОВА  Олександр Прокудін,  начальниця управління освіти та науки ХОДА Тетяна Миколаївна.
До свята особисто долучився Віктор Кімакович, директор Департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА.
Справжнім сюрпризом для випускників стали відео привітання їх педагогів та адміністрації закладів освіти, у яких вони здобували знання. Модерувала захід начальниця управління освіти Каховської міської ради Оксана Круковська.
Отже, 26 червня у Івано-Франківську свідоцтва, а дехто й медалі, отримали:
– Валерія Безродня, випускниця Широкобалківського ліцею Станіславської сільської ради;
– Богдан Чуприна, випускник Станіславського ліцею імені К.Й. Голобородька Станіславської сільської ради;
– Тетяна Бабаніна, випускниця Таврійського ліцею Херсонської міської ради;
– Анастасія Смєлова та Ольга Швідун, випускниці Херсонської спеціалізованої школи № 57;
– Марія Мосур – Срібна медалістка Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради
– Анастасія Лисенко – Золота медалістка Ліцею № 1 імені Довженка Новокаховської міської ради.
“Молодь ділилася своїми мріями. Вони хоч й різні, але пов’язані зі щасливими мирним майбутнім. Нехай мрії здійснюються! Зі святом, діти Херсонщини!
На звершення випускникам та батькам підготували подарунок – екскурсію Івано-Франківськом, який, до речі, для багатьох з них вже став другою домівкою”. – Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН