Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні побував посол Німеччини в Україні Мартін Єгер

Представники місцевої влади зустрілися із Надзвичайним і Повноважним послом Німеччини в Україні паном Мартіном Єгером, який відвідав прифронтовий Херсон.

Обговорили стратегію відновлення життєдіяльності Херсонської громади.

«Ситуація тут дуже складна, але ми підтримували і будемо підтримувати Херсон та Україну. Два наших міста – Кіль та Бонн – активно співпрацюють із Херсоном. Сьогодні я тут, аби на власні очі побачити нагальні потреби Херсона. Я особисто буду лобіювати підтримку вашого міста», – зазначив Мартін Єгер.


Уряд Німеччини неодноразово надавав і продовжує надавати допомогу Херсону. Зокрема, минулого року муніципалітет міста Бонн передав Херсонській громаді техніку, серед якої сміттєвоз, пfливо-мийна машина, вантажно – пасажирський фургон. До важливої допомоги долучаються також і інші німецькі міста.

“Всього наша громада отримала вже 12 одиниць техніки, очікуємо ще 5. З лютого цього року Херсон та Бонн є містами-побратимами. В рамках цієї співпраці Бонн підтримує нашу громаду у багатьох напрямках: освіта, культура, сфера ЖКГ, соціальна сфера тощо. Німеччина допомагає Херсону і з оздоровленням наших дітей. Наприклад, у липні Німецько-Українське товариство міста Кіль організовує відпочинок 16 юних херсонців. Щиро вдячний Німеччині за військову та гуманітарну підтримку!”, – зазначив Роман Мрочко, начальник Херсонської  МВА.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН