Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Київська облдержадміністрація передала нову автівку будинку сімейного типу з Херсонщини

Родина Уманських з Нової Каховки створила дитячий будинок сімейного типу на Київщині, в якому зараз виховуються семеро неповнолітніх дітей і тут чекають ще на трьох.

Ще один повнолітній син навчається та проживає у Львові. Київська облдержадміністрація передала сучасну автівку цій родині, – про це  повідомив Богдан Шевчук, секретар Васильківської міської ради, виклавши в  соцмережі фото  херсонської родини.


Від Київської області з нагоди Міжнародного дня захисту дітей їм подарували автомобіль Toyota Proace City, а раніше Фундація Олени Зеленської допомогла родині здійснити мрію про власний будинок у межах проєкту «Адреса дитинства».


До повномасштабного вторгнення Ірина і Іван Уманські жили в Новій Каховці, де Ірина керувала дитячим центром, а Іван займався ремонтом взуття і волонтерством. Після дев’яти місяців окупації вони виїхали. А згодом, оселившись у Васильківській громаді, заснували дитячий будинок сімейного типу, де сьогодні панує дитячий сміх і енергія.
Київська ОВА також подарувала родині квитки до розважального центру, планшети, спортивний інвентар і настільні ігри.
-«Щиро дякуємо всім причетним за відчуття дива», -як говорять в родині Уманських!
Джерело – Богдан Шевчук, секретар Васильківської міської ради Київської області
 Дивіться відео – історію викладачки з херсонського вишу, яка прошйла окупацію і зараз працює над відновленням в  рідному місті дендропарку, який поки залишається під обстрілами:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН