Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підлітків з окупованого лівобережжя Херсонщини навчатимуть військовій справі

Понад дві з половиною тисяч дітей віком від 13 до 17 років з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей пройдуть військовий вишкіл у волгоградській області рф, – про це повідомляє Центр національного спротиву.

На росії ще влітку минулого року почали активно відкривати так звані військово-спортивні  центри “воїн”, у котрих готують підлітків при досягненні повноліття до подальшої участі у бойових діях.

Відбір на такі навчання місцеві колаборанти здійснюють самостійно. Насамперед звертають увагу на фізичний розвиток дитини і тоді активно беруться до психологічно обробки майбутнього вояки.

Відомо що філії таких військових таборів окупанти відкрили і на ТОТ України. До прикладу, відкриттям такого центру на окупованій Луганщині займався особисто директор організації “воїн” олександр зайцев. 

Перелік злочинів терористичної росії тільки збільшується. Тепер окрім залучення дітей до виробництва зброї, окупанти ще й готуватимуть малолітніх до ймовірного виконання бойових завдань.

Такі дії російської окупаційної влади суперечать міжнародним нормам та стандартам у сфері освіти. Залучення неповнолітніх до подібних заходів порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання. І за ці злочини неодмінно прийде відповідальність і покарання.Якщо ви володієте інформацією про залучення малолітніх дітей до подібних заходів на ТОТ України, повідомляйте на цей анонімний чат-бот.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

У поліції Херсона прокоментували конфлікт у Корабельному районі: жінка вкусила поліцейського за руку

Внаслідок ворожих обстрілів Херсонського району є загибла та поранені: прокуратура розпочала розслідування

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН