Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні затримано завідувачку гуртожитку ліцею і засуджено до 10 років в’язниці: очолила окупаційний заклад

Співробітники СБУ затримали ворожу поплічницю одразу після деокупації правобережжя Херсонщини. Слідством встановлено, що під час захоплення російськими окупантами села Приозерне Білозерського району місцева мешканка Неоніла Щеголь добровільно пішла на співпрацю з ворогом, – повіломляє пресслужба установи.
Жінка ініціативно подала заяву до окупаційного департаменту освіти про призначення її на посаду директорки захопленого росіянами ««Херсонського професійного суднобудівного ліцею», у якому вона раніше працювала завідувачкою гуртожитку.
Отримавши «погодження» псевдодиректорка допомагала окупантам впроваджувати у навчальному закладі стандарти освіти рф. Колаборантка оголосила набір учнів на навчання за російськими стандартами та на мові агресора. Вона наполегливо закликала молодь ліцею поїхати на «відпочинок» до росії та тимчасово окупованого Криму.
Обвинувачена набирала педагогічний та технічний персонал до «закладу» серед місцевих прихильників «русского мира». Відомо, що вона погрожувала членам колективу, які проживають у гуртожитку, виселенням у разі незгоди співпраці. За роботу на окупантів своїм «підлеглим» зрадниця виплачувала зарплату у російських рублях.
Суд визнав громадянку Щеголь винною в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору за ч.3 ст. 111-1 і ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.
Вона отримала 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та заборону протягом 15 років обіймати посади, пов’язані з освітнім процесом.
Розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури.
https://youtu.be/XBstV8DZIh8?si=6rvuag-s01q76ya1

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН