Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській дитячій обласній лікарні благодійний фонд «Голоси дітей» облаштував укриття

Щомісяця близько 2500 дітей з деокупованої Херсонщини отримують послуги в Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні. Відтепер під час повітряної тривоги пацієнти лікарні можуть перебувати в більш зручних і безпечних умовах. Це критично важливо в реаліях життя в Херсоні, адже місто щоденно перебуває під російським вогнем, – повідомляє пресслужба БФ “Голоси дітей”.

 

«Херсон — це деокуповане та прифронтове місто, яке потерпає від російських обстрілів. Лікарі працюють у цих умовах і приймають пацієнтів у найважчому стані, яких не можна транспортувати до лікарень Миколаєва. Через постійні обстріли персонал і пацієнти лікарні змушені по декілька разів на день спускатися в укриття, а деякі пацієнти постійно перебувають в укритті під час лікування. Тому створення гідних і зручних умов у кімнатах укриття стало для нас пріоритетним завданням», — розповіла Олена Розвадовська, голова правління фонду «Голоси дітей».

В укритті виконали поточний ремонт приміщень та оснастили їх потрібними речами для перебування там. Також фонд встановив пандуси для зручнішого переміщення пацієнтів в укриття та закупив операційну лампу для роботи кабінету лікаря в укритті лікарні. Загальна вартість облаштування сховища робіт становить понад 1 мільйон гривень.

 

«Херсон розташований у зоні активних бойових дій, місто постійно обстрілюють. З огляду на це ми маємо гарантувати безпечне перебування наших пацієнтів у лікарні. Завдяки плідній співпраці з фондом “Голоси дітей” облаштовано три кімнати в укритті для перебування пацієнтів — це палата, дитяча кімната, кухня та санвузол. Ми щиро вдячні благодійникам, благодійному фонду “Голоси дітей” за допомогу нашому закладу», — зазначила директорка Херсонської обласної дитячої лікарні Інна Холодняк.

 

Благодійний фонд «Голоси дітей» надає психологічну допомогу та індивідуальну гуманітарну підтримку родинам, працює з громадами й закладами для дітей у межах всієї країни. З 2015 року команда фонду працювала як волонтери і надавала психологічну допомогу дітям, які пережили досвід війни.

Матеріал – БФ “Голоси дітей”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН