Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру жительці Херсона: очолила захоплений окупаційною владою освітній заклад

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка впроваджувала російські стандарти освіти на окупованій частині Херсонщини. За матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору отримала мешканка Херсона, яка допомагала загарбникам реалізовувати ворожу політику у сфері освіти під час окупації міста, – повідомляє пресслужба  управління Служби безпеки в Херсонській області.
Слідством встановлено, що до повномасштабного вторгнення жінка працювала майстром виробничого навчання у «Херсонському вищому професійному училищі сервісу та дизайну».
Після захоплення окупантами обласного центру «освітянка» перейшла на бік ворога.
Вона ініціативно звернулась до так званого «министерства образования и науки Херсонской области» з проханням «очолити» захоплений рашистами навчальний заклад.
Отримавши «керівну» посаду у так званому «гбоу спо Херсонской области «Херсонское профессиональное училище сервиса и дизайна», зрадниця впроваджувала освітні стандарти держави-агресора в учбовий процес.
За її вказівкою у закладі було введено російську мову як офіційну, новий навчальний рік проводився за системою освіти та за підручниками держави-агресора.
На вимогу окупаційного «министерства образования и науки Херсонской области» зрадниця відвідувала курси підвищення кваліфікації, аби «як фахівець» відповідати освітнім стандартам рф. Відомо, що від ворога за «сумлінну працю» підозрювана має грамоту.
Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
· ч.1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
· ч.3 ст.111-1 (колабораційна діяльність).
Зловмисниці загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.
СБУ вкотре нагадує про невідворотність покарання за злочини проти України! Свій термін ув’язнення отримає кожен зловмисник!
Викриття колаборантки здійснювали співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН