Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Херсонщини втратили понад 318 тисяч гривень через різні шахрайські схеми

Жительці Херсона зателефонували нібито зі служби безпеки банку і повідомили, що з її рахунку невідомі намагаються зняти кошти. Для його блокування необхідно було назвати особисті дані та реквізити банківської картки. Після виконання цих умов із рахунку заявниці зникло понад 28 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Шановні громадяни! Якщо вам телефонують нібито з банків і під різними приводами намагаються дізнатися конфіденційну інформацію, одразу припиняйте розмову. Самі зателефонуйте на контактний номер вашого банку та з’ясуйте, чи дійсно є проблема з карткою.

Ще двоє херсонців постраждали під час оформлення виплат. Обидва заявники у соціальних мережах перейшли за посиланнями на отримання грошової допомоги та ввели дані банківських карток. Після чого з їх рахунків шахраї зняли 5,6 та 15 тисяч гривень.

Не довіряйте повідомленням у соцмережах або телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомими посиланнями для оформлення будь-яких виплат або грошової допомоги. Під час заповнення платіжних форм у жодному разі не вказуйте конфіденційні дані своєї банківської картки: термін дії, PIN-код та CVV-код.

Троє громадян позбулися грошей, коли розрахувались наперед за замовлені товари. 7 та 8 тисяч гривень втратили двоє херсонців, які на сумнівних ресурсах замовили відповідно планшет та автомобільні шини. Обидва здійснили повну передоплату товарів, навіть не переконавшись у їх наявності та чесності продавців. Після переведення коштів замовлені товари заявникам не надіслали і гроші не повернули.

255 тисяч гривень втратила жителька передмістя Херсона, яка на платформі онлайн-оголошень замовила вживаний автомобіль за прийнятною ціною. Під час переписки з продавцем той наполягав на повній передоплаті товару, адже у нього були й інші клієнти на транспортний засіб. Після перерахування коштів на рахунок продавця він перестав виходити на зв’язок і оголошення видалив.

Варто пам’ятати основне правило онлайн-покупок – передоплату за товар можна вносити лише перевіреним магазинам та продавцям. Якщо ж вони вам не відомі, оплачуйте покупку тільки після отримання! Також ви можете попередити інших, залишивши відгуки та мобільний телефон афериста в Інтернет-просторі або звернувшись до адміністратора сайту з метою блокування сторінки шахрая.

Якщо є можливість, то при купівлі дороговартісних товарів зустрічайтеся з продавцем особисто, вимагайте показати документи на право власності. А завдаток за автівку можна давати лише після особистого детального огляду транспорту та документів.

За усіма вказаними фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Якщо ви потрапили на гачок шахраїв – не гайте часу та одразу звертайтесь до поліції.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН