Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Cудитимуть депутата Херсонської обласної ради: брав участь у виборах до окупаційного парламенту

 За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної та Херсонської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Херсонської обласної ради за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України), – повідомля пресслужба  Херсонської обласної прокуратури.
Слідством встановлено, що під час тимчасової окупації Херсонщини обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом. Він перереєстрував у фіскальних органах рф українське державне підприємство, що спеціалізується на розведені риб, а також підконтрольні йому підприємства у галузі сільського та паливного бізнесу.
Таким чином підозрюваний здійснював господарську діяльність, забезпечуючи надходження податків до бюджету країни-агресора.
На території підконтрольних підприємств фігурант розмістив особовий склад збройних формувань рф, забезпечував усім необхідним, підтримуючи їх боєздатність.
Окрім того, у вересні 2023 року він обрався депутатом від політичної партії країни-агресора «єдина росія» до так званої «державної думи Херсонської області» створеної на тимчасово окупованій території регіону.
У рамках кримінального провадження прокуратура забезпечила передачу арештованого майна обвинуваченого, вартістю понад 640 млн грн, в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ВП № 1 ХРУП ГУНП в області. Оперативний супровід – ГУ СБ України в АР Крим.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН