Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть трьох «освітян», які впроваджували стандарти освіти рф під час окупації Херсона

За процесуального керівництва Херсонської обласної та окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців регіону за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
Слідством встановлено, що одна з обвинувачених – колишня вчителька, яка у липні 2022 року обійняти посаду «в.о. директора» захопленої херсонської школи № 46.
Вона забезпечувала заклад російськими підручниками та вела документацію російською мовою. Заборонила доступ до школи проукраїнські налаштованим вчителям, учням та їхнім батькам. А також, за через окупаційний центр зайнятості підбирала персонал та виплачувала зарплатню співробітникам у рублях.
Інший обвинувачений – колишній заступник директора з навчально-виховної роботи Херсонського фізико-технічного ліцею. Влітку 2022 він подав заяву до окупаційного міністерства освіти про призначення його директором цього закладу.
Ще одна обвинувачена стала «ректоркою» академії неперервної освіти. Вона опікувалась отриманням російських підручників, які потім розподілялись по захопленим навчальним закладам.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН