Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ДБР повідомило підозру колишньому інспектору з пожежної безпеки, який погодився на співпрацю з окупаційною владою

ДБР повідомило підозру колишньому інспектору з пожежної безпеки, який став начальником при окупаційній владі у захопленому Херсоні, – повідомляє пресслужба ДБР.
Працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді за ч. 2 ст. 111 КК України колишньому посадовцю ДСНС у Херсонській області, який пішов робити кар’єру до окупантів.
Після захоплення Херсона, вже у травні 2022 року, на базі колишнього обласного управління ДСНС, окупаційна влада створила свою незаконну рятувальну службу.
Майже одразу туди влаштувався на «роботу» колишній провідний фахівець з запобігання надзвичайних ситуацій, який за лояльність отримав від окупантів посаду «начальника районного управління Служби у справах го та чс».
Використовуючи свій досвід та зв’язки, він брав активну участь у створенні та організації роботи структурного підрозділу фейкового «МНС» в окупованому місті, набирав кадри, налагоджував матеріально-технічну базу за рахунок української рятувальної служби, організовував систему перевірок в організаціях.
Так, наприклад, під час незаконних «виборів» на окупованих територіях, він перевіряв пожежну небезпеку на «виборчих» дільницях.
Після звільнення Херсона фігурант втік на непідконтрольні Україні території.
Чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
Максимальна санкція статті передбачає довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН