Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як виглядає у прифронтовому Херсоні вулиця Європейська (фото)

Про це розповіла на своїй сторінці у Фб журналістка Лідія Григор’єва, виклавши фото.
“Херсон. Вулиця Європейська. Тепер – Європейська (це колишня вулиця – Суворова, перейменована восени цього року) Чарівна і затишна. Не вистачає тільки на ній щасливого люду, який проходив нею і у вихідні, і будні. Діти зі мною не любили гуляти цією вулицею, було дуже багато знайомих, не встигаєш метра ступити, щоб не поздороватися, привітатися, перекинуся слівцем. А зараз – пусто. Є рідкі перехожі, собаки, кішки, рекламні вивіски зі щасливого колись життя, довоєнного”, – пише Лідія Григор’єва.
Вулиця Європейська знаходиться недалеко від прибережної зони, яку постійно обстрілююють російські військові .
“Випили каву. Старалися швидко, бо знов тривога. Навіть не сфотографувала. Все швидко, щоб була неостання! Прострілюваний район армією рф з окупованого лівобережжя Херсонщини. Місце улюблене для багатьох, позаду мене кав’ярня, яка в окупації обслуговувала за українським законодавством”, – продовжила розповідь журналістка.
На цій вулиці розміщувалося чимало кав’ярень і магазинів, які нині стоять закритими, з вікнами з ДСП через постійні обстріли.
“Європейська вулиця обов’язково наповниться дитячим галасом, смачною кавою, пиріжками біля Ланди, численними кав’ярнями, дитячими майданчиками, голубами, які, до речі, кудись зникли, попрохайкамм і незадоволеними жителями верхніх поверхів в будинках на цій вулиці. Незадоволеними від шуму і крику людей. А тепер люди зникли.. Цікаво, чи радіють цьому жителі тепер Європейської вулиці, чи вони теж виїхали, чи незламно захищають свій простір, живучи під обстрілами. Хто знає”, – закінчила розповідь  Лідія Григор’єва.
Як виглядає у прифронтовому Херсоні вулиця Європейська (фото)
Як виглядає у прифронтовому Херсоні вулиця Європейська (фото)
Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН