Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До сіл у передмісті Херсона поступово повертаються мешканці

Сьогодні секретар Херсонської міської ради провела особистий прийом громадян в с. Наддніпрянському та с.Інженерному. Про це Галина Лугова розповіла у соціальних мережах:

-Мушу зазначити, що на зустріч прийшли десятки жителів старостинського округу з низками питань, які хвилюють громади.

В с.Надніпрянському до війни проживало близько 1000 жителів, зараз 336 осіб, серед них 13 дітей, 2 дитини дошкільного віку, одна дитина-інвалід, родина фінансову допомогу отримує, 8 маломобільних людей.
Переважна кількість населення 65+.
В с.Інженерному до війни проживало 1.700 жителів. Під час окупації залишилося 320 мешканців. Зараз люди потроху повертаються. В населеному пункті налічується 470 осіб, серед них 50 дітей, 10 – дошкільного віку, 12 маломобільних людей. 75% жителів за віком 65+.
В старостинських округах всі жителі отримують гуманітарну допомогу двічі на місяць.
Хвилюючі питання в обох селищах виплати Червоного Хреста, отримання ваучерів на харчові продукти. 90% жителів отримали виплати 1.200 грн.
Населення також хвилюють високі тарифи на тепло, заборгованість за сплату комунальних послуг за період окупації. А ці цифри, реально обчислюються мільйонами….
Також хвилює питання отримання субсидій, одні люди отримують, одні ні, ті, що отримують, отримуючи пенсію і субсидії, завдяки організації роботи укрпошти на виїзді можуть відразу розрахуватися за комунальні послуги.
Також людей хвилює питання щодо внесення в реєстр пошкодженого майна під час обстрілу 31 грудня, тоді було зруйновано більше 50 квартир!
Вивезення сміття!

На деякі питання люди вже отримали відповідь, а в подальшому заплановано ще ряд заходів, які сприятимуть вирішенню задач, з якими люди самотужки не впораються!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН