Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під обстрілами у Дар’ївській громаді живе понад сто дітей

Майже щодня російські військові атакують з артилерії та дронів прибережні населені пункти Дар’ївської громади. Під ворожими обстрілами знаходяться Іванівка, Новотягинка, Токарівка, Микільське, Понятівка та Орлово. Сьогодні тут мешкає понад дві тисячі осіб, зокрема, більше ста дітей.

«Ми намагаємося переконати людей виїхати з цих територій, розробили маршрут евакуації до більш безпечних населених пунктів громади, але люди відмовляються полишати свої домівки, навіть в умовах постійної загрози для життя. Перш за все проводимо роз’яснювальну роботу з родинами, в яких  є діти. Сьогодні таких сімей найбільше у Микільському. Одна дитина проживає із батьками в Іванівці, ще троє – у Токарівці, жодної дитини не лишилося у Новотягинці», – розповів очільник Дар’ївської громади Іван Корінь.

Не зважаючи на постійні ворожі обстріли, жителі цих сіл забезпечені продуктами харчування, засобами гігієни та безкоштовним хлібом, підвіз якого організовує сільська рада. Благодійна допомога надходить у громаду декілька разів на тиждень. Мешканці пошкодженого майна отримують і ремкомплекти. Найбільше сьогодні господарі потребують плівки та брезенту, адже замінювати шифер наразі не раціонально.
Чотири населені пункти громади залишаються сьогодні без електропостачання, оскільки енергетики не можуть провести тут ремонт лінії електропередачі через ворожі обстріли.

За інформацією Херсонської ОВА, 27 травня, окупанти 73 рази обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 335 снарядів з артилерії, мінометів, танків, безпілотників та авіації. У Херсоні військові рф поцілили в освітній заклад та завод. Також ворожа армія била по житлових кварталах населених пунктів області. Минулої доби через російську агресію одна людина дістала поранення.

Як повідомили в Офісі Генпрокурора, станом на ранок 28 травня 2023 року більше ніж 1469 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів,  483 дитини загинули та понад 986 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 462, Харківській – 278, Київській – 128, Херсонській – 102, Запорізькій – 91, Миколаївській – 89, Дніпропетровській – 72, Чернігівській – 70, Луганській – 67.

Білозерка info

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН