Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олена Шуляк: Основою міжнародного Реєстру збитків від агресії рф має стати український реєстр пошкодженого та знищеного майна

Інформацію з Реєстру пошкодженого та знищеного майна треба інтегрувати до міжнародного Реєстру, щоб забезпечити повноцінне відновлення України. Про це заявила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Міжнародний Реєстр має містити заявки всіх осіб-постраждалих внаслідок агресії рф та доказову базу по цих заявках. Українці це вже роблять у рамках українського Реєстру, тож доцільно інтегрувати базу даних Реєстру пошкодженого та знищеного майна в міжнародний», – пояснила Шуляк.
Вона додала, що міжнародний Реєстр має бути відкритим для фізичних та юридичних осіб, а також для органів місцевої влади.
 «Крім того, у парламенті вже зареєстрований законопроект Президента, який дозволить Україні набути членство у Банку розвитку Ради Європи. Це сприятиме розвитку нових житлових та соціальних інфраструктурних програм, а також створить широкі можливості для залучення інвестицій у відбудову та ремонт житла українців», – пояснила голова профільного комітету.
Шуляк наголосила, що Україна продовжує робити все можливе для найшвидшого відновлення всього, що зруйнував агресор.
«Нас ніколи не знищити. Ми все відбудуємо, а світ нам у цьому допоможе», – підсумувала очільниця «Слуги Народу.
Нагадаємо, представники 43 держав на саміті Ради Європи в Ісландії підписали декларацію, яка передбачає створення міжнародного Реєстру збитків від агресії рф. Основна його мета – отримання постраждалими справедливої компенсації. В Україні вже діє його аналог – Реєстр пошкодженого та знищеного майна.

Пресслужба Політичної Партії «Слуга Народу»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН